Skal du importere varer fra et andet land?

0
759

Hvis du står bag en virksomhed, der producerer eller opkøber varer i et andet land, så er du nødt til også at tage stilling til, hvordan du bedst muligt fragter dine varer hjem.

Lav en god aftale med et fragtfirma

Ligegyldigt hvilket led der er tale om i din virksomhed, så er det naturligvis nødvendigt at tænke på, hvad der er mest lønsomt i sidste ende. Derfor er det heller ikke ligegyldigt, hvilken aftale du laver med et fragtfirma. Det handler om at lave en god aftale, der giver mening for din virksomhed.

Det kan som regel godt betale sig at gøre noget for at forhandle sig til en god aftale i stedet for bare at tage imod et tilbud. Du skal blot finde et firma, der yder vejtransport på tværs af lande.

Registrer din virksomhed som importør

Hvis du skal importere varer fra et land uden for EU, så skal du registrere din virksomhed som importør. Der er en række juridiske og praktiske ting, der skal være styr på inden. Derfor er du også nødt til at sætte dig godt ind i det, før du begynder at importere varer. Det gælder f.eks. også regler og krav inden for fortoldning.

Hvis du omvendt gerne vil eksportere varer, så skal du også registrere din virksomhed som eksportør.

Undersøg produktkrav- og specifikationer

Det er altid værd at være ekstra opmærksom på, om dine varer opfylder EU’s krav inden for miljø, menneskers og dyrs helbred m.m. Det er nemlig ikke sikkert, at der er samme sikkerhedskrav og standarder i dit produktionsland.

Derfor er du nødt til at tjekke op på, at dine varer opfylder alle gældende krav. Det kan være en lang proces, men det er til gengæld både nødvendigt og vigtigt. Derfor er det også værd at bruge god tid på.

Leave a reply