Sådan får du den rigtige belysning udendørs

0
2996

Der er flere grunde til, at det kan være en god idé at anskaffe sig nogle nye lamper, så ens udendørs arealer bliver lyst op. Der er selvfølgelig det æstetiske i, at belysning skaber hygge og stemning udenfor, og at udendørsbelysning kan lyse forskellige dele af haven og din indkørsel til huset op. I forlængelse af det, kan udelys også være en god idé rent sikkerhedsmæssigt både i forhold til indbrud, så haven er oplyst, men også sikkerheden i at man ikke går ind i muren eller skraldespanden, mens man prøver at finde rundt i mørket. Så udelys har flere funktioner til hjemmet.

 

Hvilke udelys skal jeg vælge?

Ligesom ved alle andre ting til hjemmet, så findes der også utrolig mange forskellige udelys. Der findes måde store og små, billige og dyre, LED-lys osv. Har I taget en beslutning om, at jeres næste investering skal være nyt udelys til jeres have og hus, så er næste spørgsmål, hvad jeres behov er. Skal det være udelys, som kan oplyse hele jeres indkørsel, så man er sikker på, at man ikke kører galt i bilen på vej ind, eller skal det mere bruges som en hyggebelysning på terrasserne? Der er nemlig stor forskel på pris, antal og modeller alt efter, hvad formålet med jeres udelys skal være.

 

Solceller, lamper og sensor

Der er mange forskellige mere eller mindre tekniske begreber, som I skal have styr på. Ønsker I den klimavenlige version, hvor solen stråler om dagen skaber energi til lamperne om aftenen, eller vil I være sikker på, at de altid virker lige meget om solen skinner eller ej? Og hvad med sensor? Skal jeres udelys tænde automatisk, når lamperne opfanger bevægelse eller ønsker I selv at kunne tænde og slukke for belysningen – måske er begge dele løsningen? I finder inspirationen til jeres udelys ved at klikke her.

 

 

Leave a reply