Kom godt igennem julen med skærmafhængigheds- og alkoholbehandling

0
329

Nu nærmer juletiden sig, og det kan være svært for dem, der også har udfordringer med alkohol. Der bliver som regel drukket både rødvin, hvidvin, snaps, øl, portvin, likør og gløgg til den helt store danske guldmedalje, når der bliver afholdt julefrokoster i familierne og på arbejdspladserne og i juledagene bliver der ligeså drukket godt til julemiddagen og til de efterfølgende juledages julefrokoster. Dermed kan det være en stor og næsten umuligt udfordring at komme igennem disse højtider, når man også har en stor udfordring med ikke at skulle drikke for meget. Man falder let i og hvad gør man så? Der er heldigvis god hjælp at hente i professionel og effektiv alkoholbehandling. Vi ser nærmere på det her.

Anonym alkoholbehandling

Når man er udfordret af at drikke for meget alkohol, kan der samtidig være megen skam forbundet med det. Man ved egentlig godt, at det ikke er det rigtige at gøre og måske bliver det skjult for familie og venner. Hvis man skal skjule det, kan det også være en skjult erkendelse for dig selv, at du rent faktisk har brug for hjælp. Det er her en god indikator, at du prøver at skjule det. SÅ kunne det godt tyde på, at der er noget, der skal afhjælpes. Her kan et alkoholafvænningsteam hjælpe dig på en anonym måde. Der er ingen, der behøver at vide, at du er i behandling, så længe du betaler for det selv. Det kræver nemlig, hvis du får det betalt af kommunen, at det ikke er anonymt. Men du har altså muligheden, hvis du har den økonomiske mulighed for det.

For meget skærmtid

Det kan også være, at du oveni eller “kun” er afhængig af at sidde for meget foran computerskærmen og måske gambler du her. Det kan gå i blodet at gamle og hvad hvis man vinder næste gang? Det kan blive en decideret afhængighed, der kaldes for ludomani. Ligesom alkoholafhængighed, tror kroppen, at den SKAL have dette “drug”. Det er noget, der sker kemisk i hjernen, og her må en professionel afvænningsklinik ind over, for at du kan gå i terapi og få set på nogle af de mønstre, der går igen i forhold til din afhængighed. Der er dokumenteret meget effektiv effekt på disse behandlinger, så tøv ikke med at kontakte alkoholafvænningsteamet. De står parate, uden fordomme, fulde af omsorg og professionalisme omkring din problematik og dine behov.

De vil helt sikkert hjælpe dig videre mod en bedre hverdag, liv og jul.

Leave a reply