Hvordan vælger jeg den rette sofa til min stue?

0
298

Sofaen er på mange måder stuens samlingspunkt. Det er her familien samles og slapper af, ser tv, film, hygger og snakker. Det er derfor vigtigt, at finde den helt rette sofa. Hvis du er i tvivl om, hvilken sofa du skal vælge, er du kommet til det helt rette sted. I det følgende vil vi nemlig komme med nogle tips til, hvad du bør overveje, før du køber ny sofa.

Hvor stor en familie er I?

Din sofa bør naturligvis være stor nok til, at der er plads til hele familien. Er I en lille familie eller bor du selv, kan du givetvis nøjes med en 2-personerssofa eller en 3-personerssofa. Er I derimod en større familie kan det være nødvendigt med en stor u-sofa, hjørnesofa eller en sofa med chaiselong.

Du bør dog sikre dig, at der er plads nok i stuen til sofaen. En meget stor sofa i et lille rum, kan nemlig godt komme til at virke meget voldsomt.

Hvad bruger du sofaen til?

Det næste bør du overveje, før du køber din næste sofa, er hvad du typisk bruger sofaen til. Bruger du mest sofaen til at sidde i og drikke kaffe eller snakke med venner og familie, bør du vælge en sofa med et højt ryglæn. Bruger du derimod mest sofaen til at slænge dig i mens du ser film eller serier, bør du vælge en sofa med et lavere ryglæn og fx med en chaiselong.

Har du meget eller lidt plads?

Hvis du bor i en lille lejlighed eller har en lille stue, kan du med fordel vælge en pladsbesparende sofa. En pladsbesparende sofa er en sofa, som udnytter den gulvplads, du har til rådighed. Et godt bud på en pladsbesparende sofa er en sovesofa, da du her får en sofa, som både kan agere seng og sofa på én og samme tid.

Leave a reply