Guide: Lav det perfekte gamer set up

0
1018

Når man gamer, er indlevelse og komfort essentielle elementer. Hvis spillet, du spiller, skal nydes og spilles til det ypperste niveau, hjælper disse to elementer. Indlevelsen og komforten skabes ved miljøet omkring dig, et miljø du er herrer over. Du bestemmer selv, hvor godt dit set up skal være. Det eneste der sætter grænser, er økonomien og fantasien. Herunder finder du en guide til alle delene, der er med til at udgøre det perfekte gamer set up. Du behøver ikke gøre skabe alle delene til perfektion. Fokuser blot på de områder, du finder nyttigt og muligt.

Sådan gør du:

Bordet: Bordet er en mindre detalje overordnet set. Så længe bordet kan holde til de mange tunge elektroniske genstande og er i en god højde i forhold til dig, skal det nok gå. Et bord skal gerne indstilles således, dine arme er i en 90 graders vinkel til din krop, og du kigger direkte ind i den øverste del af skærmen. Et hæve-sænke bord kan hjælpe med dette.

Stolen: Det kan gøre underværker for dig i dine spilsessioner, hvis du anskaffer en rigtig gamer stol. En gamer stol er med til at skabe optimal ergonomi for dig, så du ikke bliver træt i kroppen, eller får direkte ondt, hvis du gamer i længere stræk. En gamer stol skal gerne have: Justerbar højde, recline, armlæn, godt ryglæn med pude, pude ved hovedet og komfortabelt materiale at sidde på. Herefter kan du eventuelt dykke ned i de mere eksotiske dele i en gamer stol som f.eks. højtalere ved hovedlænet.

Skærmen: Skærmen skal gerne kunne vise alle spillenes klarhed og detaljer. Den optimale størrelse for skærmen ligger mellem 25-30 tommer, men ligesom meget andet i denne liste, så er der selvfølgelig også personlige præferencer, der spiller ind. Men med ca. 27 tommer opnår du en meget god størrelse til kontrasten og grafik, og du behøver ikke bevæge hovedet for at kigge et andet sted på skærmen. Den perfekte gamer skærm kan indeholde: 144Hz refresh rate, 2560 x 1440 resolution, 16:9 aspect ratio, 1ms response time og G-sync eller Freesync teknologi.

Computeren: Så kommer vi til det måske mest vigtige; selve computeren. Hvis du holder dit til mindre krævende spil som Fortnite, kræves der ikke så meget af computeren. Hvis du derimod til tider spiller spil som Arma, kræver det en toptunet computer. Hvis du vil have en gennemgående god gamer pc, skal du have fokus på følgende: Processoren skal være minimum 2.5Ghz, hvilket du bredt kan finde i i5 og i7 Intel Core. Computeren kræver en form for afkøling, så den ikke overopheder. Det kan enten være blæsere eller vandkøling. Helst over 8GB RAM. Hukommelses-drivet kan enten være HDD (mekanisk) eller SSD (elektrisk). SSD er den bedste af de to, men lige meget hvilken du vælger, skal drivet gerne have 500GB hukommelse. Når det kommer til grafikkort, er der et ocean at vælge imellem. Du skal gå efter noget, der ligger i omegnen af; 2GB dedikeret hukommelse, DirectX-support og 600Mhz.

Musen: Musen er en meget subjektiv del af dit set up. Det eneste, der objektivt set betyder noget, er vægten og antal af knapper. Den skal gerne være let og have mange knapper, så den er veludstyret til hurtige og indviklede spil. Ellers gælder det bare om, at den skal føles rigtig i din hånd.

Keyboardet: Til sidst har vi keyboardet, som også er et ekstremt subjektivt valg. Du kan vælge et keyboard med et fladt tastatur eller et mekanisk tastatur. Det mekaniske har en minimal bedre responstid. Men igen, det du føler, passer dig bedst, er også det, der er bedst for dig.

Comments are closed.