Brug mindre tid på småting og mere på det store hele

0
1470

Kender du det, at du aldrig helt får tid til at fokusere på de ting, der virkelig betyder noget? Der er altid nogle småting eller praktiske spørgsmål, som skal på plads, inden du kan nå dertil, hvor de vigtige spørgsmål kommer på bane.

Så kunne det lyde som om, du skulle overveje at gøre noget anderledes i din virksomhed, for det er faktisk muligt at få mere tid til det vigtige arbejde. Her er nogle ideer til, hvordan.

Brug et effektivt tidsregistreringssystem

For det første vil det kunne gøre en stor forskel, at du på en eller anden måde for styr på den tid, I bruger i virksomheden. Det kan du med effektiv tidsregistrering. På den måde kan du nemlig ikke bare holde øje med småting, så som hvornår folk arbejder, men også hvornår de arbejder med hvad.

Når du har dannet dig et overblik over jeres tid, vil det også være nemmere at kunne gå ind og gøre noget ved de processer, som ikke er helt så effektive, som de kunne være. Det vil om noget kunne gøre en forskel i det lange løb.

Gør udbetaling af løn nemmere

Når man taler om, hvordan du bruger tiden, så vil der også hurtigt være nogle ting, der viser sig at være mindre effektive, end de kunne være. Det vil for eksempel ikke være ualmindeligt, at der bliver brugt for lang tid på sådan noget som udbetaling af løn, hvilket i virkeligheden ikke bringer flere penge ind. Derfor kan du måske med fordel gøre en opgave som denne automatisk og nemmere.

Giv plads til fleksibilitet

Du kan også overveje, om det mon kunne give mening i din virksomhed at gå over til at give dine ansatte en større fleksibilitet og frihed til selv at styre og bestemme over deres arbejdsdag.

Det er klart, at det i nogle virksomheder giver bedst mening at gøre arbejdsdagene så strømlinede som muligt for at undgå tidsspild. Dette er måske især tilfældet i produktionsvirksomheder, hvor hver medarbejder er en lille brik i et større puslespil.

Det er dog en misforståelse, hvis du tror, at det altid er tilfældet. Derfor er det om ikke andet et godt tankeeksperiment at forestille sig, hvordan tingene ville se ud, hvis de var mindre stringente. Ofte kan det nemlig give mere plads til kreativitet. Derudover mener nogen, at en øget personlig frihed kan bidrage til en større ansvarsfølelse hos medarbejderne.

Comments are closed.