Sådan får du styr på fundamenterne for en professionel arbejdsplads

0
717

Der er fortsat gang i det danske erhverv. Faktisk har vi stadig mange nye iværksættere og personer, der opretter virksomheder – og gudskelov for det.

Som ny virksomhedsindehaver, skal man dog være opmærksom på, at mange danskere har høje krav til deres arbejdsplads. Derfor er det nødvendigt at etablere et professionelt miljø, så man ikke bare giver de ansatte de bedste rammer at præstere i, men også kan bibeholde dem, da de ønsker at arbejde på en ordentlig arbejdsplads med styr på tingene.

Det generelle arbejdsområde

I Danmark er der efterhånden god tradition for at arbejde i store fællesområder – det såkaldte storrumskontor. Et storrumskontor kan – når det fungerer – være et fantastisk sted at arbejde. Men for at det fungerer, kræver det en indsats.

For det første er det nødvendig med de rette kontormøbler. Og med ordet kontormøbler menes der ikke blot skriveborde og stole (som naturligvis skal være ergonomisk i orden), men også udstyr, som skærmer og skaber et godt arbejdsmiljø. Med det mener vi, at der skal være udstyr, som skaber en vis grad af privatsfære hos den enkelte ansatte. Det kunne f.eks. være i form af skærmvægge eller vægge mellem de forskellige skrivebordsstationer. Det kan desuden være en god måde et dele mere team-bestemt op på.

Sørg desuden for, at der er kontormøbler, som tager støjen. Et storrumskontor vil typisk have mere støj, da mange personer skal arbejde i samme rum. Dertil kan være nødvendigt at skabe retningslinjer for adfærden, så man ikke som ansat oplever forstyrrelser og støj, som gør det svært at fokusere.

Mødelokalet

Mødelokalerne er en vigtig del af en moderne arbejdsplads. Det er her, vi planlægger internt, men også afholder møder med eksterne partnere – når der skal erhverves nye kunder eller indgås strategiske alliancer.

Et godt mødelokale skal i dag have god bordplads, behagelige stole og godt Wi-Fi. Dertil kræver det moderne møderum også gode AV løsninger, da oplæg er en vigtig del af det at holde møde. Det er vigtigt at både skærm og lyd fungerer optimalt, så alle kan se og høre ordentligt. En god AV løsning vil desuden passe ind i designet og møde virksomhedens krav i forhold til størrelse, design og ikke mindst budget.

Comments are closed.