Bliv klogere på x-ray teknologi

0
822

X-ray teknologi er én af de teknologier, som benyttes i mange forskellige brancher til mange forskellige ting. Vi er for eksempel vant til teknologien på sygehuset eller i lufthavnen, men det kan faktisk bruges til meget mere end det – og det gør det faktisk også. Læs med her og bliv klogere på, hvad x-ray teknologi kan bruges til i dag.

Sikkerhedsscanning i lufthavnen

X-ray teknologi benyttes i lufthavnen til at gennemgå sikkerhedstjek af både håndbagage og baggage, som tjekkes ind ved skranken. Det er den metode, som vi udsættes for hyppigst og derfor kender meget godt til – det er nærmest et udbredt irritationsmoment i en lufthavn, men det er jo nødvendigt for at sørge for sikkerheden for en stor gruppe mennesker. Sikkerhedsscanningen foregår på den måde at håndbagagen sendes igennem en x-ray maskine, som danner et billede af indholdet i den. Dette vises på en skærm, så personalet kan se, hvad der er i en taske eller lignende. De kan på den måde nemt og hurtigt finde skadelige og ulovlige genstande.

Non-destructive testing

X-ray bruges blandt andet til at måle og analysere forskellige materialer, uden at materialet bliver beskadiget af det, som det for eksempel ville blive, hvis materialet skulle skilles ad eller ødelægges på en hvilken som helst anden måde. Denne metode kaldes også non-destructive testing. X-ray kan nemlig stråle igennem materialet og måle det uden at materialet bliver påvirket på nogen som helst måde. Det gør det muligt at undersøge materialer, som for eksempel består af mange enkeltdele eller som er pakket ind og derfor ikke kan undersøge.

Non-destructive testing benyttes i mange brancher og industrier til at undersøge forskellige materialer. I industrien bruges det blandt andet til at måle vandindholdet i træpiller eller undersøge forskellige komponenter. I fødevareindustrien benytter det blandt andet til at sikre kvaliteten af diverse fødevarer. X-ray kan nemlig opdage fysiske kontaminanter i alle slags fødevarer samt udføre diverse integritetsprøver. Det kan bl.a. måle fedtindholdet i kød og inspicere forseglede produkter – helt uden at påvirke produktet.

Vil du lære mere om x-ray teknologien eller måske mere specifikt, hvordan det kan bruges til non-destructive testing? Så kan du læse meget mere om non-destructive testing lige her.

Comments are closed.