Sådan vedligeholder du din bil

0
1043

En ny bil er en stor investering, som gerne skulle holde i mange år, men for at din kan få en lang levetid, skal du sørge for at passe godt på den. Jo bedre du passer på din bil og vedligeholder den, jo større sandsynlighed er der for, at du kan undgå større reparationer og udgifter til mekanikeren.

Husk at skifte olie på din bil

Olien på din bil har en vigtig funktion. Den fjerner nemlig skidt og snavs fra motoren og forhindrer, at motoren bliver slidt og ødelagt. Derfor er det vigtigt, at du får skiftet olien på din bil en gang imellem, da oliens gode egenskaber ligeså stille fortager sig, når du kører i din bil. Når du får foretaget et olieskift, kan du dermed undgå skader på motoren, der vil være koste langt mere, end det at få foretaget et olieskift.

Hold din bil ren

Det kan være, at du tænker, at bilvask mest af alt handler om bilens udseende. Det er da selvfølgelig også pænere med en bil, der er nyvasket, og som ikke er sat til med støv og skidt, men en bilvask kan også være med til at vedligeholde din bil. Det er for eksempel vigtigt, at du vasker din bil, når vinteren er ovre, da den salt, der ligger på vejene i løbet af vinteren, kan sætte sig under bilen og være med til at danne rust.

Få din bil synet

Det er vigtigt, at du sørger for, at din bil kommer til de periodiske servicesyn. Når din bil bliver synet regelmæssigt, kan de fleste skader og former for slitage ofte udbedres med få remedier, der er langt billigere, end hvis du skulle betale for at få store dele af bilen skiftet og repareret. Dermed kan du spare dig selv for en stor regning og samtidig være med til at forlænge bilens levetid.

Comments are closed.