Disse finansieringsmuligheder har du som erhvervsdrivende

0
1334

Er din virksomhed gået i stå på grund af manglende finansiering? Væksten i opstartsvirksomheder bliver i mange tilfælde begrænset på grund af mangel på finansiering. Det kan være, at banken har sagt til at give et lån og så er processen blot gået i stå der. Faktum er dog, at der er mange alternative finansieringsmuligheder. I denne artikel vil vi se nærmere på nogle af de finansieringsmuligheder som du har som iværksætter.

Erhvervslån udenom banken

Den første mulighed er at hente penge udenom banken. Banken er langt fra den eneste mulighed som du som erhvervsdrivende har mulighed for at låne penge fra. Der findes utallige af andre muligheder og din lånerejse kan med fordel starte på Google ved at søge på ”Crowdlending i Danmark”. Tilføj eventuelt ”erhverv” og mange muligheder vil åbne sig for dig. Et nyopstartet statsligt initiativ i Danmark kaldet vækstfonden er også en mulighed. De tilbyder finansiering til iværksættere, hvor banken ikke ønsker at være med. Dertil kan du også få nogle fordele, herunder relativt lave renter sammenlignet med den risiko, der løbes ved at låne penge til en opstartsvirksomheder.

Hvilke muligheder har du som ejer for at låne penge?

Såfremt du ejer din virksomhed 100%, åbner der sig en del flere muligheder relateret til din privatøkonomi. Mange hus- eller lejlighedsejer har efterhånden fået opbygget en solid friværdi, der i relation til finansiering af din virksomhed, rent faktisk kan betragtes som en opsparing. Her har du nemlig mulighed for at omlægge dit lån – som mange alligevel skal med nuværende lave renteniveau – og dernæst skyde friværdien ind i virksomheden. Du skal selvfølgelig være indforstået med, at det således er flere af dine egne penge, der er på spil og hvis du ønsker at sprede risikoen i dine investeringer, er dette ikke den optimale mulighed.

Eksterne investorer

Den sidste mulighed er at undersøge, hvorvidt nogle eksterne investorer kunne være interesseret i at arbejde sammen med dig om din virksomhed. Eksterne professionelle venture investorer har særdeles høje krav til deres investeringer og som du eksempelvis kan se i tv-programmet ”Løvens Hule”, er kravene særdeles høje og de ønsker at købe sig ind i din virksomhed til en meget lav værdiansættelse. Hvis eksterne investorer skal være en mulighed, skal du således være klar på at det er dyr kapital at få ind i virksomheden.

Hvis du er lidt længere i rejsen med din virksomhed, er der også mulighed for at overveje en IPO eller ICO. IPO er en børsnotering, hvor din virksomhed kommer til at blive handlet på en offentlig børs. En ICO er en finansieringsmulighed, der er fremkommet i relation til hypen omkring bitcoin og blockchain, hvor muligheden går ud på at udstede sin egen valuta.

 

Comments are closed.