Øg ergonomien på arbejdspladsen

0
340

Bruger dine medarbejdere lang tid foran computeren i løbet af en arbejdsdag, er det vigtigt med ordentlige arbejdsforhold, hvor der er fokus på ergonomien. Ergonomi kan sættes i fokus på mange forskellige måder. I denne guide får du en række råd til, hvilke tiltag i kan gøre for at forbedre og optimere ergonomien på arbejdspladsen.

Kontorstol og skrivebord

Kontorstolen og skrivebordet er det mest basale at tage fat på, når det kommer til forbedring af ergonomien. Først og fremmest bør i have en kontorstol, hvor det er muligt både at justere i højden og hældningen. Dernæst skal det selvfølgelig være en stol, der er behagelig at sidde i. Dette kan variere meget fra medarbejder til medarbejder – nogle foretrækker en klassisk stol med ryglæn mens andre gerne vil have lidt alternative løsninger såsom en sadelstol. Derfor kan det være en god idé at lade medarbejderne prøve forskellige stole, så de kan vælge den, som de sidder bedst i.

Når det kommer til skrivebordet vil de fleste have godt af et hæve/sænkebord, så arbejdsstillingen kan justeres løbende i løbet af dagen. Sidder man ned i mange timer dagligt, er det rart at kunne stå op i perioder i løbet af en arbejdsdag. Hvis i vælger at investere i, eller i forvejen har, hæve/sænkeborde, kan i supplere med ståmåtter, der gør det mere behageligt at stå op. Ståmåtter bruges også ofte på fabrikker og lignende, hvor medarbejderne står meget op.

Musen & tastaturet

Ud over at have styr på kontorstolen og skrivebordet, er tastaturet og musen også et sted, hvor der kan sættes ind. Der findes nemlig her mange produkter, der sætter fokus på ergonomien. Det gælder eksempelvis mærkerne Mousetrapper og Rollermouse, der har udviklet ergonomiske produkter, der skal hjælpe med at forebygge museskader og lignende. Fordelen ved eksempelvis Rollermouse er, at dine hænder kan blive det samme sted, så du sparer de længere bevægelser mellem mus og tastatur.

Der findes også andre typer af produkter end disse 2 – for eksempel en vertikal mus. Selvom disse produkter er lidt anderledes i udseende, er der ingen grund til at lade sig skræmme. Man vender sig nemlig hurtigt til dem. I forbindelse med musen og tastaturet, kan det også være en god idé med en underarmsstøtte eller håndledsstøtte, hvor underarmen kan hvile i stedet for på skrivebordet. Der findes masser af forretninger i Danmark, der sælger denne type produkter. Eksempelvis kan du købe ergonomiske produkter her.

Andre ergonomiske produkter

Der findes også masser af andre ergonomiske produkter, som dine medarbejdere kan gøre brug af i løbet af arbejdsdagen. Det kan være et balancebræt, en stressbold eller en fodstøtte. Der er masser af denne slags produkter.

Det er ikke altid nok bare at have produkterne. Det handler også om at adoptere de gode vaner. I kan også gå skridtet længere og implementere gåture eller idræt i arbejdstiden, så medarbejderne har mulighed for at få brugt kroppen i løbet af arbejdsdagen.

Som du kan læse, er der mange metoder til at forbedre ergonomien på arbejdspladsen. Det er altid en god idé at inddrage medarbejderne i processen, så de også bliver bevidste om fordelene ved en mere ergonomisk arbejdsdag.

Leave a reply