Privatlivets fred – nu også muligt på nettet

0
778

Vi har alle ret til at selv bestemme, hvornår, hvordan og i hvilket omfang oplysninger og informationer om os videreformidles til andre. Men det er lettere sagt end gjort på nettet. Her kan du hurtig blive offer for at dine oplysninger og data kommer i de forkerte hænder. Især er man udsat for at falde i fælden, hvis man ikke har den tekniske kunnen, til at forstå hvad der foregår bagved. Hvis du er en af de forbrugere, der ved hvordan man bruger udstyret, men ikke ved hvordan systemerne og det netværk du bruger fungerer, så læs med her. 

Hvem kan få adgang til dine data uden samtykke 

Er du en af dem der også har logget på et trådløst netværk, uden den store eftertanke? Så er du én blandt mange forbrugere, der udsætter sine data for at blive delt med uvedkommende. Og nej, det er ikke fordi du frivilligt deler informationen, men fordi hackere snyder sig adgang til dine data. Er du en ofte bruger af en offentlig internetforbindelse øger du risikoen for hackerangreb. Her er en af fælderne, at en hacker har opsat falske wifi-spots i nærheden, som du logger på. Når du logger på det falske netværk, har du en hacker til at se dig over skulderen mens du surfer på nettet. Hackeren vil på denne måde være i stand til at følge din færden og få fat i dine adgangskoder. 

Det behøver ikke koste en formue at beskytte dine data 

Hvordan beskytter du så dine data mod hackerangreb? VPN står for virtuelt privat netværk og beskytter dine data. VPN gør din internetforbindelse usynlig for andre, og kan derfor ikke overvåges, og er mindre tilgængelig for hackere. Du kan købe adgang til VPN eller finde en Gratis VPN udbyder på nettet. Ofte får du adgang til en overskuelig app, til at håndtere brugen, når du tegner et abonnement. Ved oprettelsen af et abonnement, vil du modtage en e-mail med instrukser, så du kan få installeret VPN-appen og komme godt i gang med at surfe sikkert på nettet. 

Du gør ikke noget ulovligt når du beskytter dine data 

Som udgangspunkt er VPN lovligt. Det handler om hvad du bruger din VPN-forbindelse til. Vælger du at omgå geografiske blokeringer, kan du komme i strid med copyright-betingelser, idet du ikke er berettiget til at se indholdet. Men du er ikke kriminel ved at beskytte dine data for at blive tilgået af uvedkommende.

Leave a reply