Sæt fokus på din business med disse tre tips

0
814

Som selvstændig er der rigeligt med opgaver at tage sig af, og en del af øvelsen er at prioritere, hvor du bruger din tid. Men bare rolig, her kan teknologien være til hjælp.

Her får du tre simple tips til, hvordan du med et par klik med musen kan prioritere din tid og rette din energi mod det, der er vigtigst.

Sæt hverdagen i system

Struktur, struktur, struktur. Vi mennesker er vanedyr, og at have en rutine hjælper din hjerne med at vide, hvornår den skal være fokuseret, og hvornår den kan slappe af.

Start derfor med at sætte dine arbejdsopgaver i system. Det kan være, at mandag, onsdag og fredag morgen er dér, hvor du checker emails. Resten af tiden lukker du mailboxen ned og fokuserer på andre opgaver. Fredag kan du med fordel gøre det til en rutine, at sørge for kontorets depoter er fyldt op og sørge for alt det praktiske fungerer, som det skal. Fx kan du med få klik bestille printere og papir fra Inkpro.dk, så du altid er på forkant og ikke skal bruge unødig energi på irritationsmomenter og lavpraktiske gøremål.

Gør det du er bedst til – og lad andre om resten

Når man starter ud som selvstændig, kan det virke overvældende at skulle vide så meget om alt. Du skal vide noget om salg, markedsføring, regnskab, SKAT, lovgivning, ressourcestyring, logistik, produktudvikling, sociale medier – og det kan hurtigt komme til at skygge for det, som i virkeligheden er det, der er din kernekompetence. Dét som netop DU er rigtig god til.

Prøv derfor at luge ud i dine opgaver, og se på, hvad det er, der trækker mest energi væk fra det, du holder af at lave. Måske skal du have en assistent til at pakke ordrer nogle timer om ugen, eller måske skal du overveje outsourcing af regnskabsfunktion, så du kan lade andre om økonomien, og du i stedet kan bruge krudtet på at udvikle din forretning.

Sidst men ikke mindst: Husk pauserne!

De mange forskellige opgaver, aftaler og deadlines, der følger med en hverdag som selvstændig, kræver en hel del energi. Husk derfor at give dig selv nogle pauser i løbet af dagen, så du får ro til hovedet, tanket op med mad og drikke og ikke er helt udbrændt, når du lander i sofaen om aftenen. Der findes forskellige apps, som du kan downloade til din computer, og som derefter vil minde dig om, at det er tid til en pause. Fordelen herved er, at du kan fokusere 100% på opgaven foran dig, samtidig med at du har et begrænset tidsrum, du skal fokusere i før næste pause venter. Det kan både mærkes på din produktivitet og dit overskud, når dagen er omme.

Comments are closed.