En ødelagt telefon behøver ikke sætte en dæmper på humøret

0
909

Åh nej! Kender du det? Du fumler med telefonen, og pludselig smutter den ud af dine hænder og lander på det stenhårde betonguld. Lyden af glasset, der klirrer får dig til at frygte det værste. De samler telefonen op, mens du beder en inderlig bøn til universet. Desværre er der ingen derude, der hører dine bønner. Din telefon er sort som helvede, og du må indse, at den er død. Den overlevede ikke faldet, og du står nu uden en telefon – uden den livline til verden, som du er vant til. Bare rolig. Træk vejret! Hjælpen er ikke så langt væk, som du tror. Lån penge nu, og spar dig selv for følelsen af at være hjælpeløs og nøgen uden din telefon.

Hvorfor er mobilen så vigtig for os?

Det kan måske føles en smule fjollet, at en mobiltelefonen har så stor betydning for langt de fleste moderne mennesker. Se dig omkring, når du færdes i det offentlige rum, og du vil lynhurtigt blive opmærksom på, hvor mange der går og stirrer ned i deres skærm. Der er mange grunde til, hvorfor mobilen er blevet så vigtig for os:

  • Det er vores livline til omverdenen. Vi anvender sociale medier i stor stil, og gennem disse medier kan vi kommunikere med vores venner og familie. Det er let at planlægge og holde kontakten ved lige.

  • Det giver dig et rus. Videnskaben har vist, at notifikationer og især likes giver et rus af endorfiner i kroppen. Endorfiner er også kendt som vores lykkehormon, så det giver god mening, at vi kan føle glæde ved at kigge på vores lille skærm.

  • De mange tilgængelige apps og underholdningsprogrammer giver os mulighed for hele tiden at være underholdt og stimuleret. Der findes mange interessante apps. Mange bruger også deres mobil til at tracke aktivitet, til lydbøger, musik og podcast.

Comments are closed.