Gør hjemmearbejde til en leg

0
1081

I 2020 har vi fået nye måder at arbejde på. Mange er blevet opfordret til at arbejde meget mere hjemmefra – og det ellers ikke et fænomen, vi har set særlig meget til herhjemme indtil nu. Mange har lige skullet vænne sig til fænomenet, og det har naturligvis stillet store krav til både virksomhederne og medarbejderne. Virksomhederne skal nemlig sørge for at stille ordentlige arbejdsforhold til rådighed for medarbejderne, så produktiviteten ikke ender med at falde. Men hvad kan virksomheder egentlig gøre?

Hosted desktop er løsningen

Det skal være lige så nemt for medarbejderne at arbejde hjemmefra som det er at arbejde på kontoret. Det er meget nemmere sagt end gjort, fordi der jo er mange facetter ved medarbejdernes arbejde, som lige pludselig skal tilpasse de nye forhold. Medarbejderne skal jo hjemmefra bl.a. have samme adgang til de materialer, som de har brug for i deres daglige arbejde – men hvordan kan det sikres, uden at sikkerheden bliver brudt?

Løsningen hedder hosted desktop. Et hosted desktop giver nemlig medarbejderne mulighed for at logge på deres digitale skrivebord, uanset hvor de befinder sig i verden. Det fungerer også på flere platforme, og medarbejderne kan på den måde endda logge på fra deres smartphones. Det gør det nemt bl.a. at tjekke mails på farten. Ved hosted desktop er fordelen at man ikke længere behøver egne servere eller uddannet personale, da den nemt kan oprettes med hjælp fra et professionelt it-firma.

Nye kommunikationskanaler skal inddrages

Når alle eller de fleste arbejder hjemmefra, er det vigtigt at tænke over nye muligheder for kommunikation. Det er ikke længere muligt bare lige at gå over til en kollega, og interne og eksterne møder viser sig også at være problemstillinger. Der skal tænkes i nye kommunikationskanaler, så alle stadig kan kommunikere med alle og møder kan foretages uden problemer. Her kunne chatprogrammet Slack med fordel inddrages til nem intern kommunikation – og Microsoft Teams kan inddrages til virtuelle møder.

Det er meget vigtigt at tage disse overvejelser, så produktiviteten ikke falder i forbindelse med hjemmearbejde.

Comments are closed.